Tvättstugor

I och med utförsäljningen av Spikbrädan (Bastuhagsvägen 4-14) i maj 2010, blev många andra hyresgäster på övriga Bastuhagsvägen och Iggesundsvägen påverkade.

Man sålde då även ut en väl fungerande tvättstuga i samma fastighet, till vad jag har fått höra senare, ett rejält underpris.

Ett villkor för utförsäljningen, var att bostadsrättsföreningen (Spikbrädan) lät Familjebostäders hyresgäster på övriga Bastuhagsvägen och Iggesundsvägen använda tvättstugan fram till maj 2012. Detta på grund av att dessa hyresgäster inte har någon egen tvättstuga i närheten.

Familjebostäder lovade att bygga en ny tvättstuga åt sina hyresgäster, i en tom lokal på hörnet av Bastuhagsvägen 13.

Dilemmat är idag att många boende i Familjebostäders hyresrätter på Iggesundsvägen och Bastuhagsvägen fortfarande inte har någon egen tvättstuga!

När den nybildade bostadsrättsföreningen (Farfarstäppan) lämnat in sin intresseanmälan för en ombildning av övriga Bastuhagsvägen i våras, såg man även till att den tidigare, utlovade planen att bygga en tvättstuga slopades. Detta beror på att det kommunala bostadsbolaget inte gör några nyinvesteringar, så fort det kommit in en intresseanmälan om en eventuell ombildning av deras fastigheter.

Bra jobbat! Av er på BRF Farfarstäppan (Märk ironin!).

Nu har ni fixat så att det varken blir nyrenoveringar eller en ny tvättstuga på Bastuhagsvägen.

Ska de som är äldre och andra som har handikapp av något slag, springa ända ner till Bjulevägen för att tvätta, bara för att några få vill köpa och fylla fickan med mer pengar?

Det saknar all logik i min värld?

Tänka gärna efter vilka som blir mest drabbade när ni startar en sådan här process nästa gång tack!

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tvättstugor

  1. Kristina Tell skriver:

    Håller med helt och hållet.

    Och Bastuhagsvägen som skulle få nya fönster och balkonger, ja det for ju iväg med vindens hastighet och stoppades när några få nyinflyttade bildade bostadsrättsförening och drog igång en ombildningsprocess.

Lämna en kommentar